Veganistisch vet werd bereid op basis van kikkererwten en boekweit met de toevoeging van appel en gebakken ui. Het is 100% veganistisch en perfect als aanvulling op allerlei soorten brood. Het is rijk aan gezonde koolhydraten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. De kikkererwt, ook wel bekend als Italiaanse erwten, is een echte schatkamer van hoogwaardige voedingsproteïnen. De samenstelling bevat ook grote hoeveelheden B-vitamines, vitamine C, foliumzuur en talrijke mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink. De ingrediënten in kikkererwten voorkomen constipatie, reguleren het ritme van de stoelgang en verlagen ook de bloeddruk en cholesterol. In de pap vinden we veel eiwitten, waaronder eiwitten uit peulvruchten en vezels. Bevat exogene aminozuren: lysine die de calciumabsorptie verbetert, wat de immuniteit versterkt, en tryptofaan dat noodzakelijk is voor de productie van serotonine.
Millet is gemaakt van gierst. Het helpt de verzuring van het lichaam tegen te gaan, versterkt de immuniteit en is voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Het is van nature glutenvrij. Een groot voordeel is de hoge inhoud van B-vitamines, hematopoëtisch ijzer en koper. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en kalium, magnesium, calcium en natrium. Het levert het lichaam gemakkelijk verteerbare eiwitten en complexe koolhydraten, die de basis vormen van een gezond dieet. Gierst heeft een antivirale en versterkende werking, helpt het zuur-base-evenwicht van het lichaam te herstellen. De B-groep en de vitamines in ijzer hebben hematopoëtische eigenschappen. Gierst helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen, heeft een verwarmend effect, verbetert de stofwisseling, en bevordert de concentratie en het geheugen. De hoge calcium- en siliciumverbindingen versterken de tanden en botten. - 4%, waaronder verzadigde vetzuren 0,4 g - 2% koolhydraten 72,1 g - 28%, waaronder suikers 0,8
Gierst is gemaakt van gierst. Het helpt de verzuring van het lichaam tegen te gaan, versterkt de immuniteit en is voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Van nature is het glutenvrij. Een groot voordeel is het hoge gehalte aan B-vitamines, hematopoëtisch ijzer en koper. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en kalium, magnesium, calcium en natrium. Het biedt het lichaam gemakkelijk verteerbare eiwitten en complexe koolhydraten, die de basis vormen van een gezond dieet. Gierst heeft een antivirale en versterkende werking, helpt het zuur-base-evenwicht van het lichaam te herstellen. De B-groep en de vitamines van ijzer hebben hematopoëse. Gierst helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen, werkt verwarmend, verbetert de stofwisseling, verhoogt de concentratie en het geheugen. Het hoge gehalte aan calcium- en siliciumverbindingen versterkt tanden en botten. - 4% bevat verzadigde vetzuren 0,4g - 2% van koolhydraten 72,1g - 28% inclusief suikers 0,8g - 1% van eiwit 10.
Linsen hebben, wie alle peulvruchten, unieke gezondheidsvoordelen. Ze zijn een bron van goed opneembaar eiwit. Lente-eiwit is na soja-eiwit het meest opneembare plantaardige eiwit (85 procent). Groene linzen bevatten veel vezels. Vezels helpen niet alleen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, verbeteren het hart- en spijsverteringssysteem, maar dragen ook bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte, verwijderen toxines uit het lichaam, beschermen tegen darmkanker en ook tegen type 2 diabetes. Ze hebben een hoog ijzergehalte, wat voordelig is voor mensen die geen vlees eten. Een kopje groene linzen bevat 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de vorming van hemoglobine in het bloed en myoglobine in de spieren, wat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof naar de cellen. Het bevat ook waardevol mangaan en foliumzuur.